As a market leading chemical distribution company, KRAHN Nordics is proud of its history and established reputation as a knowledge-provider and innovator. Driving the future of sustainable technologies, we offer our customers an extensive portfolio of high quality products and technical services, working closely with internationally operating chemical manufacturers throughout Europe.

If you share in our vision and passion for delivering first-rate services and solutions, we look forward to hearing from you.

Current Vacancies will appear here.

 

Customer Service Representative

Är du redo för nästa steg i karriären och kan se dig själv bidra och utvecklas tillsammans med oss och dina erfarenheter, tankar och idéer i vår expansion? 
Då har vi jobbet för dig!

Nu söker vi en Customer Service Representative som vill vara med på vår resa inom kundservice och inköp.

Om tjänsten

Vi utökar nu vår kundserviceavdelning med ytterligare 1 person. Detta för att stärka upp inför projekt vi ser som kommer samt kommande pensionsavgångar. I den här rollen är det viktigt med en vilja att serva både kunder och säljare, förmåga att följa rutiner och processer samt förstå att prioritera det som för tillfället är viktigast. En nyfikenhet för ständig utveckling och förändring är nödvändig då vi är i en fas med mycket utveckling.

 
Dina arbetsuppgifter kommer variera men huvudsakligen är det att ta emot order och registrera dem i vårt ERP-system (Visma Business/SAP), följa upp order, ge snabba svar till våra kunder och säljare. Kundserviceavdelningen sköter flera olika flöden och du kommer få lära dig en bredd av uppgifter. Uppgifterna varierar över veckan och månaden. Även visst inköpsarbete kommer att ingå. Rollen är både extern och intern med stort fokus på kvalitet och problemlösning. 

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att ta ansvar. Vidare tror vi att du trivs i en föränderlig miljö och har lätt för att ta till dig och analysera nya kunskaper och fakta.

Som person är du nyfiken och gillar förändringar. Du är kvalitetsorienterad och drivs av att lösa problem, du vill bidra och utvecklas. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av kundservice sedan tidigare, erfarenhet av affärssystem (Visma Business och/eller SAP) samt god datorvana.

Då vi jobbar på en internationell marknad behöver du vara flytande i tal och skrift på svenska och engelska. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Göteborg.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1e april 2022. Välkommen!
https://www.linkedin.com/jobs/view/2956754938/

We use cookies to provide better customer experiences. Continue browsing if you're happy with this, or click here for more information.